INFORMATION OG TILTAG IFT. CORONAVIRUS - opdateret 14. maj 2020

14 maj 2020

Information og tiltag ift. corona-virus

Information til patienter og pårørende

Alle medarbejdere på Sct. Maria Hospice vil i denne tid være særligt opmærksom på besøgene.

Vi vil informere om de konkrete tiltag, der er sat i værk, samt støtte og vejlede pårørende, så de kan føle sig trygge under deres besøg.

Regler for besøg på Sct. Maria Hospice p.g.a. Corona-situationen.

Man må ikke opholde sig på Sct. Maria Hospice hvis:

• Man har influenzalignende symptomer, også selv i mild grad.
  • Man har været sammen med andre, som er bekræftede smittede med corona virus.
  • Man har været i udlandet inden for de sidste 14 dage.

Medindlagte og besøgende.

Som pårørende er man enten medindlagt eller besøgende.

For medindlagte gælder:

•          At man flytter ind på hospice, hvor man overnatter på patientstuen og spiser med. Der kan købes mad til alle måltiderne.
  •          At man kun må opholde sig på patientens stue eller i anviste lokaler.
  •          At man kun kan forlade hospice for at gå en lille tur udendørs. Det betyder at man ikke må handle, tage hjem, osv.
  •          At man må hente sin portionsanrettede mad i døren til køkkenet
  •          Hvis medindlagte forlader hospice for andet end en lille tur ud i det fri, er man herefter at betragte som besøgende.

For besøgende gælder:

•          At det i denne periode vil være muligt at få besøg af 7 navngivne personer (udover den medindlagte). På hver stue skal der udarbejdes en liste på disse pårørende. Listen skal være synlig for personalet. Hvis man ikke har en medinlagt pårørende må der være 8 på listen.
  •          At man skal vente ved indgangen på kontakt med personalet, og derefter gå direkte til patientens stue efter at have afsprittet sine hænder grundigt.
  •          At kortere besøg tilrådes – besøg dog max. 2 timer. Undervejs i besøget er det vigtigt at lufte ud i 5 minutter for åben terrassedør.
  •          At man skal holde 2 meters afstand til alle, også til den man besøger og til den medindlagte.
  •          At man benytter stole der kan afsprittes (spritservietter til formålet er på stuen).
  •          At hver besøgende, som hovedregel, kun kan komme på besøg en gang i døgnet, og at besøg fordeles over dagen / dagene.
  •          At man ikke må benytte toilettet på patientens stue - dog kan toilettet ved hovedindgangen benyttes, hvis nødvendigt.
  •          At der max. må være 3 personer (inkl. patienten) på patientens stue af gangen. Dvs. at vores medarbejdere kun undtagelsesvis vil være på stuen, når der er besøgende. Bliver der behov for personalets hjælp på stuen, må de besøgende gå på terrassen i dette tidsrum.
  •          At der max. må være 4 personer (inkl. patienten) på stuens terrasse – om nødvendigt må stole placeres udenfor terrassen for at kunne holde afstand på 2 meter. På terrassen er der ingen tidsbegrænsning – forudsat at afstandsprincippet holdes.
  •          At man som besøgende gerne må medbringe egen kaffe + service til terrassen
  •          At man afspritter sine hænder, stol, dørhåndtag og andre ting man har været i berøring med grundigt, inden man forlader patientens stue.
  •          Hvis man har kørt patienten i kørestol, skal hænder og håndtag på kørestolen afsprittes grundigt.

Personalet vil – om nødvendigt – hjælpe med regulering af besøgene.

Vi ved at vores forholdsregler rammer jer hårdt i en meget svær tid, og vi ville ønske, at vi kunne tilbyde jer det gode hverdagsliv, som normalt leves på Sct. Maria Hospice.

Vi appellerer dog til, at I har forståelse for, at det er absolut nødvendigt, hvis vi skal minimere risikoen for, at patienter og medarbejdere smittes med Corona. Smittespredning vil i værste fald kunne betyde, at vi ikke kan tage hånd om patienterne på hospice.

Blomster og gaver:

Vi forstår pårørendes ønske om at give blomster til patienterne og vi sætter stor pris på mange pårørendes søde gestus, når de forærer chokolade og andet til vores medarbejdere. Men for at forhindre smittespredning må blomster og gaver desværre hverken medbringes, sendes eller afleveres til Sct. Maria Hospice.

Ledelsen på Sct. Maria Hospice.