INFORMATION OG TILTAG IFT. CORONAVIRUS - opdateret 14. januar 2021

14 januar 2021

Information og tiltag ift. corona-virus

Kære patient og pårørende.

Regler for besøg på Sct. Maria Hospice:

Pga. den aktuelle Corona-situation og de nye restriktioner, henstiller vi til, at det kun er de allernærmeste pårørende, der kommer på besøg.

Som ansvarlig besøgende på hospice, bedes man overveje, om man bør testes inden besøg. – evt. ved en kviktest.

Man må ikke opholde sig på Sct. Maria Hospice, hvis:

• Man har influenzalignende symptomer, - også selv i mild grad.
  • Man har været sammen med andre, som er bekræftede smittede med Corona virus.

I tilfælde af Corona-udbrud blandt nærmeste pårørende, bedes man kontakte Sct. Maria Hospice hurtigst muligt.

Medindlagte og besøgende.

Som pårørende er man enten medindlagt eller besøgende.

For medindlagte gælder:

• At man flytter ind på hospice, hvor man overnatter på patientstuen og spiser med. Der kan købes mad til alle måltiderne.
  • At man opholder sig på patientens stue eller i anviste lokaler.
  • At man kan forlade hospice for at gå en lille tur udendørs eller tage hjem i eget hjem uden kontakt med andre, end de der kommer på besøg på hospice. Det betyder at man som medindlagt ikke må tage ud at handle eller tage på besøg hos andre.
  • At man må hente sin portionsanrettede mad i døren til køkkenet og kaffe på den opstillede kaffevogn ved køkkenet.
  • At man må deltage i arrangementer på hospice.
  • Hvis medindlagte forlader hospice for andet end en lille tur ud i det fri eller hjemmebesøg, er man herefter at betragte som besøgende.
  • At man anvender mundbind i huset undtaget på patientens stue.

For besøgende gælder:

• At man skal vente ved hovedindgangen på kontakt med personalet, og derefter gå direkte til patientens stue efter at have afsprittet sine hænder grundigt.
  • Der er krav om brug af mundbind for alle besøgende på hospice.
  • Børn under 12 år er ikke pålagt krav om mundbind.
  • At kortere besøg tilrådes – besøg dog max. 2 timer – som udgangspunkt én gang dagligt. Undervejs i besøget er det vigtigt at lufte ud i 5 minutter for åben terrassedør. Vi anbefaler besøg på terrassen, hvis vejret tillader det.
  • At man skal holde 2 meters afstand til alle, også til den man besøger, til den medindlagte OG til personalet.
  • At man benytter stole der kan afsprittes (spritservietter til formålet er på stuen).
  • At man ikke må benytte toilettet på patientens stue - toilettet ved hovedindgangen benyttes, hvis nødvendigt.
  • At der max. må være 3 personer (inkl. patienten) på patientens stue af gangen. Dvs. at vores medarbejdere kun undtagelsesvis vil være på stuen, når der er besøgende. Bliver der behov for personalets hjælp på stuen, må de besøgende gå på terrassen i dette tidsrum.
  • At der max. må være 3 personer (inkl. patienten) på stuens terrasse – om nødvendigt må stole placeres udenfor terrassen for at kunne holde afstand på 2 meter. På terrassen er der ingen tidsbegrænsning – forudsat at afstandsprincippet holdes.
  • At man som besøgende gerne må medbringe egen kaffe, kage + service, da det i denne Corona-tid desværre ikke er muligt med servering.
  • At man som besøgende kan bestille frokost og spise sammen med patienten kl. 12. – frokost skal være bestilt inden kl. 9.30. For weekends skal maden bestilles senest fredag kl. 9.30.

Der kan max. bestilles mad til to besøgende.

• At man afspritter sine hænder, stol, dørhåndtag og andre ting, man har været i berøring med grundigt, inden man forlader patientens stue.
  • Har man kørt patienten i kørestol, skal hænder og håndtag på kørestolen afsprittes grundigt.
  • Personalet vil – om nødvendigt – hjælpe med regulering af besøgene.

Vi ved at vores forholdsregler rammer jer hårdt i en meget svær tid, og vi ville ønske, at vi kunne tilbyde jer det gode hverdagsliv, som normalt leves på Sct. Maria Hospice.

Vi appellerer dog til, at I har forståelse for, at det er absolut nødvendigt, hvis vi skal minimere risikoen for, at patienter og medarbejdere smittes med Corona. Smittespredning vil i værste fald kunne betyde, at vi ikke kan tage hånd om patienterne på hospice.

I tilfælde af lokalt smitteudbrud på Sct. Maria Hospice kan Styrelsen for Patientsikkerhed udstede et individuelt påbud om besøgsrestriktion eller besøgsforbud.

Ledelsen på Sct. Maria Hospice.