INFORMATION OG TILTAG IFT. CORONAVIRUS - opdateret 2. juli 2020

02 juli 2020

Information og tiltag ift. corona-virus

Information til patienter og pårørende

Alle medarbejdere på Sct. Maria Hospice vil i denne tid være særligt opmærksom på besøgene.

Vi vil informere om de konkrete tiltag, der er sat i værk, samt støtte og vejlede pårørende, så de kan føle sig trygge under deres besøg.

Regler for besøg på Sct. Maria Hospice pga. Corona-situationen.

Man må ikke opholde sig på Sct. Maria Hospice, hvis:

• Man har influenzalignende symptomer, også selv i mild grad.
  • Man har været sammen med andre, som er bekræftede smittede med corona virus.
  • Har man været i udlandet inden for de sidste 14 dage, er det vigtigt, at man forholder sig til rejsevejledningen og eventuelle karantæneregler på Udenrigsministeriet hjemmeside.

Medindlagte og besøgende.

Som pårørende er man enten medindlagt eller besøgende.

For medindlagte gælder:

• At man flytter ind på hospice, hvor man overnatter på patientstuen og spiser med. Der kan købes mad til alle måltiderne.
  • At man kun må opholde sig på patientens stue eller i anviste lokaler.
  • At man kan forlade hospice for at gå en lille tur udendørs eller tage hjem i eget hjem uden kontakt med andre, end de der kommer på besøg på hospice. Det betyder at man som medindlagt ikke må tage ud at handle eller tage på besøg hos andre.
  • At man må hente sin portionsanrettede mad i døren til køkkenet og kaffe på den opstillede kaffevogn ved køkkenet.
  • Hvis medindlagte forlader hospice for andet end en lille tur ud i det fri eller hjemmebesøg, er man herefter at betragte som besøgende.

For besøgende gælder:

• At man skal vente ved hovedindgangen på kontakt med personalet, og derefter gå direkte til patientens stue efter at have afsprittet sine hænder grundigt.
  • Ønsker man at benytte mundbind under besøget på hospice udleveres de af personalet ved indgangen.
  • At kortere besøg tilrådes – besøg dog max. 2 timer. Undervejs i besøget er det vigtigt at lufte ud i 5 minutter for åben terrassedør. Vi anbefaler besøg på terrassen.
  • At man skal holde 1-2 meters afstand til alle, også til den man besøger og til den medindlagte.
  • At man benytter stole der kan afsprittes (spritservietter til formålet er på stuen).
  • At man ikke må benytte toilettet på patientens stue - toilettet ved hovedindgangen benyttes, hvis nødvendigt.
  • At der max. må være 4 personer (inkl. patienten) på patientens stue af gangen. Dvs. at vores medarbejdere kun undtagelsesvis vil være på stuen, når der er besøgende. Bliver der behov for personalets hjælp på stuen, må de besøgende gå på terrassen i dette tidsrum.
  • At der max. må være 4 personer (inkl. patienten) på stuens terrasse – om nødvendigt må stole placeres udenfor terrassen for at kunne holde afstand på 1-2 meter. På terrassen er der ingen tidsbegrænsning – forudsat at afstandsprincippet holdes.
  • At man som besøgende gerne må medbringe egen kaffe + service til terrassen
  • At man afspritter sine hænder, stol, dørhåndtag og andre ting man har været i berøring med grundigt, inden man forlader patientens stue.
  • Hvis man har kørt patienten i kørestol, skal hænder og håndtag på kørestolen afsprittes grundigt.
  • Personalet vil – om nødvendigt – hjælpe med regulering af besøgene.

I tilfælde af lokalt smitteudbrud på Sct. Maria Hospice kan Styrelsen for Patientsikkerhed udstede et individuelt påbud om besøgsrestriktion eller besøgsforbud.

Vi håber på forståelse. Vi gør det, så godt vi kan, mens vi forsigtigt rækker ud efter normale tilstande. Smittespredning vil i værste fald kunne betyde, at vi ikke kan tage hånd om patienterne på hospice.

Ledelsen på Sct. Maria Hospice.