En stor del af vores arbejde er at skabe rammerne for en god sidste tid, med lindring, behandling, pleje og omsorg. Både for patienter og pårørende.
Også efter dødsfaldet har vi ritualer og opgaver, der skal give de pårørende den bedste mulighed for en god afsked i rolige omgivelser.
Når en alvorligt syg person nærmer sig livets afslutning, kan der opstå usikkerhed og spørgsmål hos de nærmeste. Disse spørgsmål kan handle om, hvad man kan forvente i den sidste tid; hvilke tegn der viser, at døden er nært forestående?
Personalet på Sct. Maria Hospice vil være behjælpelig med at besvare spørgsmål, der måtte opstå. Vi samarbejder tæt med de pårørende for at lave individuelle aftaler om, hvordan og hvornår vi skal kontakte jer ved forværring eller dødsfald.
Sygeplejersken, der er omkring patienten ved dødsfaldet, hjælper de pårørende med at finde ud af de praktiske ting, der skal ske.
Sygeplejersken istandgør den afdøde, og iklæder det tøj afdøde selv har ønsket, eller det de pårørende har valgt. For nogle pårørende kan det give mening at hjælpe med dette.
Det er de pårørendes ansvar at kontakte en begravelsesforretning. Hvis det ønskes, er det muligt at afholde møder med begravelsesforretningen på hospice, hvor vi skaber et fortroligt rum for sådanne samtaler.
Planlægning af begravelser eller bisættelser sker i tæt dialog med en begravelsesforretning, og dette sker uden direkte involvering fra hospice.
Begravelsesforretningen vil være behjælpelig med de praktiske arrangementer omkring begravelsen eller bisættelsen.
Pårørendeaften
Som efterlevende inviteres man til at deltage i pårørendeaften, som finder sted i marts og september. Cirka 1 måned inden afholdelse, vil der blive udsendt invitation på mail.
Foruden de arrangementer Sct. Maria Hospice tilbyder, er der flere andre steder, hvor efterlevende kan søge støtte og trøst: